海子铁路网

注册进站

QQ登录

只需一步,快速开始

楼主:

【 丐 段 作 品 】 东 北 游 游 荡 荡 之 森 铁 兴 隆 篇 (完)

关闭 [复制链接]
房屋上面ge雪好靓!!!
啱先ge漏网之鱼-凤山车站~~~睇黎好似废弃咗~
查实我哋今日坐森林一个round算係好采,因为通常e个round係一节车厢跑,今次我哋来回都两节车厢,唔使咁逼先。
啱先影得唔好ge太平所机械换装场,查实係沿线好容易就见到好似图片中咁多木材随便放喺线路附近~~~
之前pass咗无影ge太平车站~~~
图片右边轨道就係往和平方向ge轻车,通常d车底都係去到太平所,因为全线最后一个换装场就係太平所la~
e!?未到东兴镇就会车!?原黎唔係!e列係我哋前面嗰部车黎ka,前面个司机跑得攰,大家换位,后面嗰节车上黎跑。
e节车都几cool下wor,敞车ge转向架烂咗,居然骑上运木头ge车上面,可能节烂ge车皮拎出去卖~~~
我哋节25DT变成25DD。
大车换好道岔我哋就继续出发,我只眼入咗沙好辛苦,跟住影ge相就唔多la~~~
眯埋只眼抖抖,一路唔影住,不过只眼仲係好痛:Q 。有翻影相欲望ge时候已经过咗东兴站,黎到e个之前话送车仲多人过坐车ge车站!!!
先上得嗰几叮人,居然有成廿个人送车,睇黎lee度d人ge生活都几无聊~~~
COOL啊COOL啊!!!喺火车上面“痴”对联我都係喺抚顺第一次见闻,喺兴隆连部工务车都有对联!
     部工务车仲要COOL到係用真正ge面包车外壳黎改装ka wor~~~问你s未!?:lol :victory:
坐到个人“藕藕斗斗”,而且个天黑又唔係好想影相,不过部车去到戈家站ge时候一望,出面个日落好靓!
     我都唔知道有几多个年头无喺广州见过咁靓ge日落la!!!广州ge污染实在太严重la!
     ps:列车会车避让,好多人都落车去“屙殊殊”,;P 无论男士女士都係咁,内(普通话音)埋喺站房后面冰天雪地屙个痛快,
     列车全程运行5.5h,咁细部车无厕所,櫈下櫈下咁,无得殊殊都几辛苦ka~~~所有一有时间男女老少都揸紧时间去解决
广州只“咸蛋王”去咗边!?!?
车到la!睇下个天真係得好夸张!!!
张张都咁吸引,我都唔知道筛选边张出黎发好!于是就张张都发上黎畀大家睇la~~~
lee个情况下点样去测光都係一个值得研究ge问题~~~
F8都拖唔出效果~~~
列车晚点15min开车,亦都晚点15min到达终点站-兴隆镇!7点都未够,个天就黑晒la!!!
     不过佢个天黑还黑,d星星真係靓到你心动!!!!!