海子铁路网

注册进站

QQ登录

只需一步,快速开始

楼主:

【丐段作品】 东 北 游 游 荡 荡 之 抚 顺 电 铁 篇(完)

关闭 [复制链接]
昨天晚上一路睇波一路刷新,五幢楼一直发到最后,后来太睏了,而且今天要上班,所以没有看。现在补回来,哈哈……
原帖由 于 2007-4-25 02:27 发表
唔係会车!係一个车皮畀人改装成为住宅~

你唔讲我真唔知道噶,D人真系有创意噶……
原帖由 于 2007-4-25 02:53 发表
喺东北揾餐饭食真係好难!:Q 作为地道广州人ge我,又係名副其实ge饭桶:victory: ,喺东北十几廿日,係最后喺北京食饭先食得舒服d ja。图中丙烷应该係抚顺石化厂ge副产品,抚顺石化听讲係中国第一石化厂。而丙烷 ...

呵呵,因为上面d人食开面食小麦噶。有饭你吃都叫唔错罗……
原帖由 于 2007-4-25 03:11 发表
我靠!我就冻到抽gun,你居然。。。。。。

人家一世人一次嘛。正宗噶爱靓唔爱命……
原帖由 于 2007-4-25 04:18 发表
真係行到有得震无得训!

看到这我就想起了丹霞山那条天梯……就是旁边仲有铁链果条,梯下面就是一个凉亭果个,有去过丹霞山噶人肯定清楚。
原帖由 于 2007-4-25 04:28 发表
终于爬到上黎la,落去行30min,爬上黎爬咗1h,劲痛苦!!!
    图中为唯一一辆流线型ge车型,係上世纪90年代中期引进,亦都係最后一辆新车!:loveliness:  

吓?我仲以为上山容易落山难添……原来刚刚调转……
原帖由 于 2007-4-25 02:27 发表
唔係会车!係一个车皮畀人改装成为住宅~

曾几何时,好想买一节绿皮车,然后将呢节绿皮改装成为住宅
入面有客、饭厅;睡房;书房,同埋有厕所冲凉地方。
肯定平过买楼:lol
从百讲开始一直看到我准备上班,够长的,总算看完了,顶顶看,立刻跑去上班……
阿cheap一係唔發圖~~
一發就是巨作~~而且一定是精華!!
原帖由 于 2007-4-25 03:30 发表
而我地就好似逊色咗少少~:(  

其实你都好靓仔啦,真系架,唔系呃你:)

尢其戴顶帽,扮大车个Look......:lol
原帖由 于 2007-4-25 04:39 发表
图片想表达ge係辽D牌ge广本ACCORD,喺异乡见到佢特别有亲切感~

米国系几乎每日见住

起o左个花名,叫「真猪」,呢部系黑色,所以就系「黑真猪」:lol
原帖由 于 2007-4-25 05:05 发表
同电铁相处咗5日,多多少少都有d唔舍得~

下次我返去,你带路,我好想去坐下:Q
原帖由 Gothic 于 2007-4-25 11:00 发表
CHEAP SIR啊`~~真是好鬼羡慕你地可以周围去~~~个度风景简直一流!没得顶啊!

好早就发现这种"动车组"一直都想知它的来龙去脉,今次CHEAP SIR真是令我大开眼界了~~不跟着你们跨越真是后悔啊~~!!:Q

哈哈,你今次唔去成都你仲有排后悔ar~~~:loveliness:
原帖由 Df11-0128 于 2007-4-25 12:22 发表
不是普通话介绍。

抚顺电铁and森铁兴隆篇不是普通话,京哈篇就肯定是普通话的~~~:loveliness:
原帖由 世事如淇1985 于 2007-4-25 13:06 发表

呵呵,因为上面d人食开面食小麦噶。有饭你吃都叫唔错罗……

日日啃东北大米,食到想呕,e+霖起都唔舒服......

原帖由 世事如淇1985 于 2007-4-25 13:41 发表

看到这我就想起了丹霞山那条天梯……就是旁边仲有铁链果条,梯下面就是一个凉亭果个,有去过丹霞山噶人肯定清楚。

丹霞山嗰条天梯我行过一次,毕生难忘!差唔多90°咁爬上去~~~

原帖由 世事如淇1985 于 2007-4-25 14:00 发表
从百讲开始一直看到我准备上班,够长的,总算看完了,顶顶看,立刻跑去上班……

实在太感谢你ge支持la~~~:lol
原帖由 jason02 于 2007-4-25 14:05 发表
阿cheap一係唔發圖~~
一發就是巨作~~而且一定是精華!!

jason ar jason!你都要多d跨越!如果唔係就见少好多野ka la~~~
原帖由 Tony仔 于 2007-4-25 14:00 发表

曾几何时,好想买一节绿皮车,然后将呢节绿皮改装成为住宅
入面有客、饭厅;睡房;书房,同埋有厕所冲凉地方。
肯定平过买楼:lol

我睇有好多车迷朋友都有lee个打算~真係有得霖下ka~~~

原帖由 Tony仔 于 2007-4-25 14:14 发表

其实你都好靓仔啦,真系架,唔系呃你:)

尢其戴顶帽,扮大车个Look......:lol

你无鬼凼我la衰鬼,凼到人哋今晚成晚训唔着ar:$

原帖由 Tony仔 于 2007-4-25 14:30 发表

米国系几乎每日见住

起o左个花名,叫「真猪」,呢部系黑色,所以就系「黑真猪」:lol

米国睇黎好多人中意揸日本车,省油ar ma~~~

原帖由 Tony仔 于 2007-4-25 14:37 发表

下次我返去,你带路,我好想去坐下:Q

Tony仔,其实既然你咁中意绿皮,你就真係要去一趟东北la,全路最多绿皮ge地方就係东北!
今次我哋去东北都坐咗唔少转绿皮!特别哈局三段ge绿皮服务态度劲好!个个都係活雷锋ar~~~:P
怯SIR,快D发更多既精品上黎~~
我好心急等住睇啊!
原帖由 广铁--SS8 于 2007-4-25 16:49 发表
怯SIR,快D发更多既精品上黎~~
我好心急等住睇啊!

多谢关注!!!:loveliness: 过多几日有更加精彩嘅~~~
美好啊~~~~