海子铁路网

注册进站

QQ登录

只需一步,快速开始

楼主:

【 丐 段 联 合 出 品 】 南 岭 地 方 铁 路 之 木 冲 线 (完)

关闭 [复制链接]
操作台平面右边就是机车去干活嘅地方~
翻嚟啦,满载而归咁翻坪南~
机车换向,将新拉翻嚟嘅货列拉到前面就出发翻坪南~
我地部车展到上嚟上面la,到时候大家去到就见到,展线嘅曲线好细~~~
回看我地啱啱战斗过嘅葫芦口车站~~~绿色嘅江水就係汇合武江嘅支流~

之后喺II端“银”下“银”下,好快就到坪南la~lee条桥相信对于某部分人嚟讲好熟悉la!!!
大家係咪话后知后觉啊?!如果细个嘅时候识得嘅话,嚟lee条桥影JS,爽到A咁la!!!
回到坪南已经係13:52,离内六五九发车时间仲有3min。
大家决定追内六五九
不过就。。。。。。:'( 好采,内六五九走咗之后上海车好快就入嚟,喺韶关站买咗鸡比,有倾有讲,某路段一个非常之后,好快就翻到广州,送咗清风上火车,送埋牧羊村村长上bus,我同肥尤嘅任务就顺利完成咗~~~
今次行程虽然天气好差,不过得到清风兄嘅大力支持,顺利咁完成!
      下个月嘅复活节假期,木冲线,I WILL BE BACK!!!

===完===
整理编辑图片用时:4H
文字&资料收集用时:4H
发图用时:2.5H
发一个帖好辛苦!!!大家要厚道,多多支持哦~~~:$
头像被屏蔽
顶!我坐在家中跟楼主逛了一趟木冲线,美好美好!
南方的铁路别有一番气质啊!特别是支线铁路,犹如穿梭在美丽的画卷中。
好帖!
哇!晨早流流就发帖!支持支持!!!!!!

清大哥!下次轮到我啦。
原帖由 于 2007-3-27 09:54 AM 发表
敢问一句!!!有几多个车迷踏足过嘅地方!?!?!

霸道!确实霸道~:victory:

一条展线跨两省,一条地铁跨南北,精致、经典之旅!:handshake
原帖由 火车仔 于 2007-3-27 11:15 发表
哇!晨早流流就发帖!支持支持!!!!!!

清大哥!下次轮到我啦。

一起啦~~~~预埋我啊~~~
请问怯sir这次行程单人花费是多少?
原帖由 于 2007-3-27 09:24 发表
广段居然有0025咁小号嘅DF4~

以前见过0019,不过无E部0025甘靓仔~~:)
头像被屏蔽
顶!
原帖由 cy37mkk 于 2007-3-27 12:13 发表

以前见过0019,不过无E部0025甘靓仔~~:)

0025应该是广段中修后不久,用不了多久就会外表残旧了,就像0059一样~~~~
原帖由 于 2007-3-27 08:40 发表
内拐五洞晚点未定!!!快九次都唔知搞乜嚟~~~:funk:

更正一下,从图片资料显示慢点的应当是内柒伍洞而不是内拐五洞!
原帖由 世事如淇1985 于 2007-3-27 12:31 发表

更正一下,从图片资料显示慢点的应当是内柒伍洞而不是内拐五洞!

没错误的,在联控用语中7=拐~~~
原帖由 于 2007-3-27 08:47 发表
一边吔住韶关站嘅鸡比,一边饮store嘅¥1汽水,一边睇车,人生一大享受~

鸡比8蚊两只,上次我想买单只都唔比。两只我又唔想食锦多。唉……所以我上次原本想买来食噶结果放弃……