海子铁路网

注册进站

QQ登录

只需一步,快速开始

落馬洲鐵路支線車迷聚會[香港,深圳]

关闭 [复制链接]
活动类型:
遊車河,拍照
开始时间:
活动地点:
香港上水火車站
已报名人数:
剩余名额:
9 人
报名截止:
8 月 15 日 是 落 馬 洲 鐵 路 支 線 通 車 的 大 日 子.小 弟 將 舉 行 落 馬 洲 鐵 路 支 線 車 迷 聚 會.
由 於 支 線 於 8 月 15 日 下 午 4 時 通 車,因 此 活 動 改 在 8 月 18 日 舉 行
集 合 時 間: 8 月 18 日 早 上 11 時
香 港 車 迷 解 散 時 間(大 約): 8 月 18 日 下 午 4 時
內 地 車 迷 解 散 時 間(大 約): 待 定,但 一 定 比 下 午 4 時 早
所 有 車 迷 集 合 地 點: 香 港 上 水 火 車 站.
香 港 車 迷 解 散 地 點: 香 港 上 水 火 車 站.
內 地 車 迷 解 散 地 點: 待 定.
人 數:包 括 小 弟 共 10 人
每 人 花 費:約 80 港 元+40 元 人 民 幣(80 港 元 包 括 上 水->落 馬 洲 來 回 車 費 和 前 往 上 水 集 合.是 次 活 動 免 費 報 名,但 請 預 算 足 夠 金 錢,可 能 去 某 處 吃 午 餐)
香 港 車 迷 請 帶 備 身 份 證 和 有 效 回 鄉 卡;內 地 車 迷 請 帶 備 有 效 旅 遊 證 件.
參 與 者 請 以
短 消 息 聯 絡.

如 落 馬 洲 鐵 路 支 線 通 車 的 日 期 有 所 更 改,本 人 將 會 更 新 內 容,並 以 短 消 息 通 知 各 參 與 者.

截 止 時 間 現 晚 點 至 11 日 18 時 0 分,人 數 和 限 額 已 增 加,報 名 趁 早.

簽證已過期~
冇辦法~

3年后吧~
我到時就定居香港了~:lol

原帖由 sam11015 于 2007-8-5 00:27 发表
簽證已過期~
冇辦法~

3年后吧~
我到時就定居香港了~:lol
唔 等 你 囉.:lol
年齡限唔限??:lol
原帖由 waiwa12234 于 2007-8-5 00:42 发表
年齡限唔限??:lol
本 來 過 了 30 歲 就 來 生 請 早 囉.但 基 於 一 些 原 因,此 限 制 取 消

13:lol :loveliness:
have one canon eos咋....悲傷:L :( :Q
15号是我开学的日子
八月十五日? 可以一想,我住在上水.
原帖由 深圳新时速 于 2007-8-5 09:05 发表
15号是我开学的日子
嗚 呼 哀 哉!小 弟 下 月 十 日 先 開 學.:lol
原 來 深 圳 d 學 校 仲 早 過 香 港 d 學 校 開 學:香 港 d 大 中 小 學 都 在 下 月(九 月)一 日 開 學.
原帖由 waiwa12234 于 2007-8-5 02:12 发表
13:lol :loveliness:
原帖由 waiwa12234 于 2007-8-5 02:13 发表
have one canon eos咋....悲傷:L :( :Q
13 歲 自 然 歡 迎,得 一 部 canon eos 相 機 都 唔 駛 愁.因 為 小 弟 都 係 得 一 部 canon ixus 相 機
原帖由 威記 于 2007-8-5 10:06 发表
8 月 11 日 0 時 0 分 截 止,快 d 諗 啦!(名 額 5 位,先 到 先 得,活 動 已 改 期 至 8 月 18 日 舉 行):lol

原帖由 waiwa12234 于 2007-8-5 02:13 发表
have one canon eos咋....悲傷:victory: :lol

你好过我啦~我一个都无啊~:Q
原帖由 威記 于 2007-8-5 10:06 发表

me too:)
原帖由 Bibby 于 2007-8-5 10:45 发表

但經常走焦.......:Q nikon最好:loveliness:
原帖由 waiwa12234 于 2007-8-5 10:56 发表

但經常走焦.......:Q nikon最好:loveliness:

给你果台JJ我啊~我给台我既你啊,免费的~被你学下学下!:lol
原帖由 Bibby 于 2007-8-5 10:45 发表

又 一 個 要 嗚 呼 哀 哉 的 車 迷 朋 友. :L
原帖由 waiwa12234 于 2007-8-5 10:56 发表

但 nikon 的 相 機 又 係 最 重 兼 最 貴,成 一 公 斤 咁 重 仲 要 成 港 幣 十 萬 元 一 整 套! :L
原帖由 Bibby 于 2007-8-5 11:08 发表

给你果台JJ我啊~我给台我既你啊,免费的~被你学下学下!:lol
要 去 到 茂 名 咁 遠?若 是 小 弟 的 話,大 跨 越 囉.

你地D相机全部都好过淇哥D相机啊,我地已经几幸福噶啦!~
原帖由 DWTW 于 2007-8-5 11:11 发表
又 一 個 要 嗚 呼 哀 哉 的 車 迷 朋 友. :L 但 nikon 的 相 機 又 係 最 重 兼 最 貴,成 一 公 斤 咁 重 仲 要 成 港 幣 十 萬 元 一 整 套! :L要 去 到 茂 名 咁 遠?若 是 小 弟 的 話,大 跨 越 囉.

我响广州噶~~~
原帖由 DWTW 于 2007-8-5 10:44 发表
嗚 呼 哀 哉!小 弟 下 月 十 日 先 開 學.:lol
原 來 深 圳 d 學 校 仲 早 過 香 港 d 學 校 開 學:香 港 d 大 中 小 學 都 在 下 月(九 月)一 日 開 學.13 歲 自 然 歡 迎,得 一 部 canon eos 相 機 都 唔 駛 ...

内地D高中都要补课o既~

我o地算系好o既,内地有D学校比我o地更加之离谱,钜o地响8月1号已经开学啦

不过我o地学校是深圳补课补得最猛o既学校
原帖由 深圳新时速 于 2007-8-5 11:44 发表

我o地算系好o既,内地有D学校比我o地更加之离谱,钜o地响8月1号已经开学啦

我们香港的也要补,不过只是1-2天,我就是因为要在8月2,3,9日补课才会香港的
原帖由 Bibby 于 2007-8-5 11:40 发表

我响广州噶~~~
看 來 這 活 動 對 Bibby 哥 哥 來 說,就 非 常 遙 遠 囉.
原帖由 深圳新时速 于 2007-8-5 11:44 发表

那 麼 响 8 月 1 日 開 學 果 d 學 校,一 定 比 廣 深 D 車 更 加 離 譜!因 為 小 弟 鄉 下 d 親 戚 話 d 學 校 學 費 係 每 月 交 一 次 的.果 d 學 校 早 一 個 月 開 學,就 是 收 多 一 個 月 的 學 費.同 時 證 明 果 d 學 校 比 廣 深 更 加 搶 錢(假 設 學 費 每 月 300 元 人 民 幣 的 話)
原帖由 mak123485 于 2007-8-5 11:37 发表
1.你地D相机全部都好过淇哥D相机啊,我地已经几幸福噶啦!~
原帖由 mak123485 于 2007-8-5 12:14 发表
2.我们香港的也要补,不过只是1-2天,我就是因为要在8月2,3,9日补课才会香港的
1.淇 哥 用 d 乜 野 相 機 先?
2.香 港 的 中 學 先 要 補 課 ja!
:lol