海子铁路网

注册进站

QQ登录

只需一步,快速开始

楼主:

[丐段作品] [原创] 暑 假 游 游 荡 荡

关闭 [复制链接]
睇完DF3之后就赶夜晚嘅直达车前往阳朔,寻找最靓嘅桂林山水,同样係桂林发出嘅直达班车,
同去龙胜嘅唔同,去阳朔嘅班车完全享受唔到"有野送"嘅服务,绝对不美好的说!
1h后到达阳朔,同已经稳好酒店嘅朋友会合之后,就去咗西街浦......

阳朔嘅第一感觉就係~~~广州嘅后花园!周围可以见到粤A嘅车,周围都可以听到讲纯正广州话嘅人.
相信阳朔lee个度假圣地,绝对唔会另时下嘅年轻男女失望,因为真係好正!!!!!!

图为,漓江一景,阳朔段
正所谓桂林山水甲天下,阳朔山水甲桂林,家阵喺桂林嘅山水就真係不敢恭维la,喺阳朔嘅山水仲
见得吓人~~~图为遇龙河.
遇龙桥附近一景,喺遇龙桥最出奇嘅一幕就係见到一个香港人,单独女性,20到"问",(个"问"字点打ar?)
问我地有无"散纸唱",加加埋埋我地总共有5张20唱咗张100,点知!!!转眼间佢突然唔见咗!!!
弊家伙!唔通?!?!?!    最后经过检验好采张100唔係流野,不过,个女消失得劲快!

讲起"唱散纸",唔知道大家有无听个lee个小笑话呢?
话说一个唔识得"煲冬瓜"嘅人去咗北方,想问个靓女唱散纸,
问"嘿,小姐,你有没有散纸唱?"((嘿,小姐,你有没有生痔疮?))~~~大家用唔咸唔淡嘅普通话读读
小姐梗係唔理佢咁多,兜巴星埋去la......哈哈!!!
游览遇龙河嘅最好方法就係~~~大家唔好以为係踩单车,其实係骑牛!!!哇哈哈
传说中嘅遇龙河真係好正!而且附近嘅农家菜真係好食到你唔信!!!又便,又大堞,仲要好好食果度
得人中意ar ma~~~
last一张,喺阳朔浦咗两日之后就係阳朔直接坐直达卧铺返芳村客运站,来个早茶之后美好地
完成一个旅程~~~
月中,j兄回穗,睇车梗係放喺第一位la,大家熟悉嘅地方
一入一出
美好嘅25Z
真係唔知好采定係唔好采la,j兄返得来正合时,京广南水灾中断,T车用西瓜拉跑京九
突然发现某大疮车
静鸡鸡同大家讲,我都係第一次见到首车~~~
话兴奋得来又唔兴奋~~~
吓?桂林甘就无啦??呃称啊!
某日,同j兄喺某人带领下来到某车上
具体果日嘅行程如何,大家都应该睇咗j兄嘅帖子la,lee度我唔详细介绍la......
又某日,同几个丐段兄弟去某人屋企印银纸...之后就去上线,石化新买嘅调车
严重不美好,ny1唔见咗!!!
最佳嘅上线位置,真係值得来影,青岛车被逼跑第三线...命唔好ar!!!
快门"咁"得太快la